Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[C++] Gra przeglądarkowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czytając pewien temat ( link niżej ) XAULIN zainteresował mnie możliwością napisania gry / programu który działałby w przeglądarce (również interesuje mnie jak zrobić stronę). Chciałbym podjąć się nauki w tym kierunku jednak nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Prosiłbym o linki do kursów lub książek w których zamieszczona jest ta wiedza ;p

http://www.mpcforum.pl/topic/695208-gra-typu-margonem/

Kocham mame

Opublikowano

Nie mam pojęcia ;d Ogólnie kiedyś interesowałem się HTML, ale nic nie umiem z CSS i PHP, a JS to pewnie JavaScript ( zgadłem ? ). Ale co to wspólnego z C++ ?

Samą stronę można również napisać w c++. Tzn. będzie wyświetlać się w html, ale wszelkie obliczenia będą wykonywać się na serwerze.

Odebrałem to w ten sposób, że jest jakaś biblioteka w C++ w której można napisać stronę i tym bym chciał się zająć ( chyba, że to co napisałeś jest najlepszym rozwiązaniem to prosiłbym o link do takiego kursu ).

Kocham mame

Weteran
Opublikowano

Odebrałem to w ten sposób, że jest jakaś biblioteka w C++ w której można napisać stronę i tym bym chciał się zająć ( chyba, że to co napisałeś jest najlepszym rozwiązaniem to prosiłbym o link do takiego kursu ).

W tym zdaniu chodziło mi raczej o program, który by wykonywał operacje czysto obliczeniowe po stronie serwera, a następnie umieszczał je na stronie.

Ofc. żeby informacje były czasu rzeczywistego, przydałaby się szczypta js.

Ale oczywiście można pisać całe strony w c++, c# czy vb. Poczytaj o ASP.NET

Oraz jest jeszcze SilverLight, jako alternatywie dla flashu i appletu Javy, ale można również i w tym stworzyć całą stronę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...